Translate

čtvrtek 3. srpna 2017

Jídelní souprava na cesty

Určitě všichni znáte největšího českého génia Járu Cimrmana. Je to osoba tak známá, že jsme ji při našem tvoření ve flérovském klubu Mařena nemohli pominout. Prázdninové kolo soutěže tohoto klubu bylo proto věnováno jemu. Sice se jedná o filmový ročník, ale v tomto kole jsme dostali volnější ruku a nebyla nutná zřejmá inspirace filmem Jára Cimrman ležící, spící. Mohli jsme se inspirovat jeho celým dílem, životem, jeho tvorbou, a to i dosud neobjevenou.

Poskytnutou volnost jsem využila a vdechla jsem život dosud neobjevenému, nebo alespoň nerealizovanému vynálezu Járy Cimrmana. Tímto vynálezem je jídelní souprava na cesty.

Když cestujete, nemáte chuť s sebou tahat mnoho věcí. Zejména, když si vše nosíte na zádech. Někdy se ovšem nechcete vzdát určitých vymožeností, nebo si chcete přece jen dopřát trochu komfortu, i když jste mimo civilizaci. To byly přesně důvody, pro které Jára Cimrman vynalezl tuto soupravu.


Souprava se skládá z prostírání, mělkého talíře, nože a vidličky. Polévkového talíře a lžíce se pro tentokrát vzdáme, přece jen jsme na cestách a není možné si dopřát takový komfort, jako obvykle.


Při stolování zcela jednoduše soupravu rozbalíte, pojíte naservírované jídlo, vytřepete a sbalíte do ruličky. Souprava je lehká, skladná, téměř o ní nebudete vědět a vaše zavazadlo zatíží pouze minimálně.







Základem je bílá bavlna doplněná černým quiltováním a černým lemováním.
Výplň: bavlněný termolín 180g/m2.

Na ostatní výrobky inspirované životem Járy Cimrmana se můžete podívat zde.  A jste-li registrovaní uživatelé Fleru, pak můžete pro 5 výrobků i hlasovat.

Hezký den
Jana

3 komentáře: